Foreslår at lukke skole

Mens halvandet års arbejde med at finde frem til en ny skolestruktur i Ringsted nærmer sig afslutningen, kaster forvaltningen nu en joker på bordet: Et forslag om at lukke en skole, skriver DAGBLADET Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forslaget indgår i et helt katalog af 50 mulige besparelser, som byrådet i går blev præsenteret for under et seminar på Sørup Herregaard. Dagsordenen var kommunens kommende budget for 2011, og målet er barskt: Der skal spares 50 millioner kroner.

Hvordan de penge skal findes skal politikerne bruge de kommende måneder på at drøfte, og der er masser af forslag at vælge imellem. For eksempel kan det komme på tale at opgive den danmarksberømte natbørnehave eller sfo-tilbuddet til elever fra 4. klasse.

Blandt de mange andre forslag er at øge brugerbetalingen for kommunens idrætshaller, fyre medarbejdere i administrationen, spare på vedligeholdelsen af bygninger og effektivisere indkøbene.

- Byrådet kommer helt sikkert til at sluge en kamel eller to, når vi skal finde besparelserne. Men det er nødvendigt, hvis bunden ikke skal ryge ud af kommunekassen, siger borgmester
Niels Ulrich Hermansen (V).

[video:videonode:58465]