Forældre på skole føler sig straffet af kommunen

Det er helt uacceptabelt, at Byskovskolen i Ringsted over tre år skal betale et merforbrug på 1,6 millioner kroner tilbage, mener forældrene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvem skal nu betale? Det er spørgsmålet, efter at pædagogernes fagforbund BUPL har opgjort, at Byskovskolen i Ringsted har brugt 1,6 millioner kroner for meget.

Ifølge et helt nyt åbent brev til kommunens politikere fra Jan Berner Rømer, der er skolebestyrelsesformand på Byskovskolen, forlanger kommunens embedsmænd, at skolen betaler overforbruget tilbage, men dét er helt uacceptabelt, mener skolebestyrelsens forældrevalgte repræsentanter.

- Det er en ren straffeekspedition imod vores børn og personalet på skolen. Kommunens embedsmænd forlanger, at skolen over en årrække på cirka tre år skal betale merforbruget tilbage. Det vil sige, at skolen skal spare yderligere, påpeger Jan Berner Rømer på vegne af de forældrevalgte repræsentanter til DAGBLADET Ringsted.

Ringsted Kommune ligger i forvejen i strid med fagforbundet BUPL, fordi Byskovskolen i sfo'en vil fyre pædagoger og sætte mange andre ned i tid for at spare. Senest har Ringsted Kommune dog trukket fyringen af to pædagogiske tillidsrepræsentanter tilbage.