¨

Farlig kørsel koster både bil og kæmpe bøde

Foto: TV ØST

En 27-årig mand fra Benløse må grave dybt i lommerne efter en række overtrædelser af færdselsloven. Staten snupper både bilen og 29.000 kroner.

En 27-årig mand fra Benløse ved Ringsted spæder godt til danskernes fælleskasse, skriver DAGBLADET Ringsted.


Staten har ikke blot taget hans fars bil, en ældre Citroën Saxo. Manden skal også betale en bøde på 29.000 kroner samt sagens omkostninger.


Den 27-årige er skyldig i stribevis af overtrædelser af færdselsloven. Værst gik det den 22. februar i år, da han kørte bil på Roskildevej i Benløse, skriver avisen.


Hans kørekort blev nemlig betinget frakendt med prøvetid på tre år i 2010, så han måtte slet ikke køre bil på det tidspunkt.


I Retten i Roskilde forklarede manden selv, hvordan han bemærkede en modkørende politipatrulje vende rundt, da den så ham. Derfor kørte han pænt ind til siden i forventning om, at politiet ville tale med ham. Ifølge den 27-årige afleverede han derefter pænt nøglerne til bilen, som var hans fars, og som blev beslaglagt af politiet.


En politiassistent fra patruljevognen havde dog en helt anden version af forløbet. Ifølge ham accelererede føreren kraftigt, kørte mod nord og foretog undervejs overhalinger af flere biler, hvor der er overhalingsforbud. Således måtte flere andre bilister træde hårdt på bremsen for at undgå påkørsler. Denne forklaring blev ifølge DAGBLADET Ringsted vægtet stort i rettens dom til den 27-årige.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App