En hel by har mistet mobilsignalet

I Ørslev ved Ringsted har indbyggerne levet uden signal på deres mobiltelefoner siden begyndelsen af ugen. TDC har nemlig fjernet en mobilmast i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indbyggerne i Ørslev har enten meget lidt signal på deres telefon eller slet intet.

- Jeg mistede signalet i mandags ved halv fem-tiden, og siden har jeg kun haft signal en enkelt gang oppe ved gymnastiksalen, fortæller Annette Kristensen, som er CBB-kunde og bor i Ørslev.

Kunne ikke ringe 112

Skal hun og flere andre indbyggere i byen snakke i mobiltelefon eller modtage og sende sms'er, skal de køre ud af byen, så kan de opfange et signal.

I tirsdags fik det pludselig alvorlige konsekvenser for Karina Werner, som er TDC-kunde. Hun fik smerter i brystet og hendes kæreste ville ringe 112.

- Men han kunne ikke komme igennem, for der var intet signal på vores mobiltelefoner. Jeg troede ellers, man altid kunne foretage nødopkald på mobilen, men det kunne han ikke, fortæller hun.

Det endte med, at kæresten måtte køre hende afsted til Køge Sygehus, og heldigvis var der intet alvorligt galt.

- Men jeg synes faktisk, det er rigtig uhyggeligt, at vi står i en situation, hvor vi har brug for hjælp, og så kan man ikke få det, siger Karina Werner til TV2 ØST.

TDC har pillet mobilmast ned

Årsagen til, at mobilsignalet er forsvundet, er, at TDC har fjernet den mast, selskabet havde stående ved det lokale renseanlæg. Masten blev brugt af flere teleselskaber.

Men da lejekontrakten sidste år skulle genforhandles, kunne TDC og Ringsted Forsyning ikke blive enige om lejen. TDC betalte på daværende tidspunkt ca. 26.000 kroner om året for at leje jordstykket ved renseanlæget, nu vil Ringsted Forsyning have 53.000 kr., og det vil TDC ikke betale.

- Det synes jeg da er trist, og det undrer mig, at man ikke har en plan B, siger Janne Hansen, som er direktør i Ringsted Forsyning.

- Det kan godt være, at man ikke finder Rinsted Forsyning attraktiv med vores priser, men så var der jo mulighed for at gå ud og afdække området og se, om man kunne sætte sin mast et andet sted, fortæller hun.

TDC: Lejen er for dyr

- Vi så gerne, vi nåede til enighed, fortæller presserådgiver hos TDC, Rasmus Avnskjold og fortsætter:

- Vi er blevet stillet et ultimatum, det har været: take it or leave it, og vi kan simpelthen ikke få økonomien til at hænge sammen, hvis vi skal acceptere en fordobling af lejen.

Hvordan kan det være rigtigt, at mobilkunderne i Ørslev skal tages som gidsler i sådan en strid?

- Der er ikke noget, vi hellere vil, end at sikre vores kunder den bedst mulige dækning. Vi undrer os bare over den fremfærd, det kommunalt ejede selskab har udvist ved at fordoble lejen, så vores økonomi ikke hænger sammen, siger Ramus Avnskjold.

Men hvad er TDC's forklaring til de kunder, der betaler penge for et mobilabonnement, de ikke kan bruge?

- Det er, at vi er rigtig kede af, at vi er blevet opkrævet den her voldsomme lejestigning. Nu vil vi så se på alternative løsninger i området, men udsigten kan være lidt lang, siger presserådgiveren.

Han fortæller, at det nemt kan tage halvandet år, før TDC har fået opført en ny mast i området.