Danish Crown genopretter 110 stillinger i Ringsted

Danish Crown i Ringsted modtager flere slagtesvin end forventet. Derfor genskaber de nu 110 stillinger, der ellers blev nedlagt i marts i år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danish Crown modtager langt flere slagtesvin end først beregnet. Det betyder mere at lave for slagterierts medarbejdere. Derfor har Danish Crown brug for flere hænder og annullerer nu 110 fyresedler, der ellers blev givet i marts. Dermed er antallet af fyringer reduceret fra 300 til nu under 100. 

Læs mere: Danish Crown fyrer 280 ansatte

- Det er utroligt positivt, at vi nu kan begrænse antallet af fyringer i Ringsted yderligere. Samtidig er det en dejlig fornemmelse at give vores fabrikschef den opgave at annullere fyresedlerne til en stor gruppe af ansatte, der ellers stod til at miste deres job, når ferieperioden er slut om et par uger, siger Søren F. Eriksen, der er produktionsdirektør i Danish Crown, i en pressemeddelelse.

Før fyringerne i marts havde slagteriet i Ringsted kapacitet til at slagte 54.000 grise om ugen. Det antal skulle efter planen være reduceret til 34.000 grise om ugen. I stedet bliver der nu oprettet et deltidshold, og 110 stilligner bliver genskabt, hvilket giver slagteriet mulighed for at slagte op til 45.000 grise om ugen.

- For første gang i over ti år ser vi en stabilisering i produktionen af slagtesvin i Danmark, men meget tyder desværre på, at det sker på en trist baggrund, siger Søren F. Eriksen.

Læs mere: Nye job på Danish Crown

Lav pris på smågrise

I øjeblikket er prisen på smågrise, der bliver eksporteret til udlandet, meget lav. Derfor kan det bedre betale sig for flere af griseproducenterne selv at fede grisene op, i stede for at eksportere dem til slagtning i udlandet. Det fortæller pressechef hos Danish Crown, Jensen Hansen. 

Normalt vil griseproducenterne eksportere grisene, når de vejer 30 kilo, men da prisen er så lav, kan det altså bedre betale sig for producenterne at bruge de tre måneder det tager at fede grisen op og sende dem til slagtning i Danmark i stedet. Det betyder derfor, at Danish Crown har fået flere grise at slagte, og derfor har brug for flere medarbejdere. 

Ingen eksport til Rusland

Danmark går glip af en stor del af den vanlige eksport, da Rusland ikke længere importerer svinekød fra Europa. Dette er en af årsagerne til, at prisen på svinekød er så stort under pres.  

- Hvert år eksporterer Europa 700.000 tons svinekød til Rusland. Danmark står for 100.000 tons af dem, siger Jens Hansen.

Samtidig er den europæiske svineproduktion steget med 1-2 procent, hvilket yderligere er med til at presse prisen på det danske svinekød, fortæller Jens Hansen.

Det var i forvejen lykkedes at skabe nye jobs til 22 af de fyrede medarbejdere i slagteriets Japan-afdeling, mens op mod 50 har fået tilbudt arbejde på et nyt deltidshold.