¨

Danish Crown fyrer 24 slageriarbejdere

Foto: TV ØST

Antallet af slagtesvin, der kommer ind på Danish Crown, falder. Det koster 24 ansatte i Ringsted-afdelingen jobbet.

Danish Crown får færre slagtesvin ind på fabrikkerne. Det betyder, at der skal fyres medarbejdere på slagterierne. I Ringsted bliver 24 fastansatte slagteriarbejdere fyret, og sommerens ferieafløsere bliver ikke genansat.

- Det kommer ikke som noget chok, at vi nu afskediger medarbejdere. Vi oplever generelt et fald i antallet slagtesvin, der kommer ind på fabrikkerne her om sommeren. Og så må vi justere antallet af medarbejdere, fortæller tillidsmand for Danish Crown i Ringsted, Torben Lyngsø.

Dystre fremtidsudsigter

Normalt falder antallet af slagtesvin med omkring 5 procent om sommeren. Men han frygter, at der i fremtiden vil være endnu færre slagtesvin, fordi det er svært for de danske svineproducenter at konkurrere med svineproducenterne i Tyskland.

- Det er selvfølgelig et chok at svineantallet falder, og jeg er bekymret for, at tendensen fortsætter, siger tillidsmanden.

 

Ulige konkurrence med Tyskland

Ifølge ham er det svært at konkurrere med naboerne, fordi er rammevilkårene i Tyskland er mindre skrappe end i Danmark. Det er netop den svære konkurrence, der gør, at man hos Danish Crown frygter, at antallet af danske slagtesvin falder yderligere.

På landsplan afskediger Danish Crown 150 medarbejdere.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App