¨

Danish Crown foretrækker polakker

Foto: TV ØST

Trods dansk arbejdsløshed har svineslagteriet Danish Crown i Ringsted masser af polakker ansat. Polakkerne er til at regne med, lyder det fra fabrikken.

Når danskerne udebliver fra aftaler, så står polakkerne klar med det samme. Sådan lyder den kontante melding i grove træk fra regionens førende slagteri Danish Crown, som i øjeblikket har 180 polakker ansat. Dét i en tid hvor 173 slagteriarbejdere står uden arbejde. Sådan skriver DR Sjælland.

Polakker er pålidelige

- Det er trist, vi har danske arbejdsløse samtidig med, at vi må ty til at ansætte polske slagteriarbejdere, siger fabrikschef Frode Laursen.

Men forklaringen er simpel, tilføjer han:

- Vi gør, hvad vi kan for at hyre dansk arbejdskraft. Men når vi står med en fast aftale og vedkommende ikke dukker op, så kontakter vi polakkerne. De er klar til at tage fat med det samme, siger Frode Laursen.

Formand for fagforbundet NNF for Sjælland og Øerne Henrik Tonnesen føler sig overbevist om, at man godt kan finde dansk arbejdskraft til slagteriet. De arbejdsløse skal blot først en tur på kursus for at blive klædt ordentlig på til jobbet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App