Danish Crown-boss klar til at skære i egen millionløn

Det er ikke kun de menige slagteriarbejdere på Danish Crown, der skal skæres i lønnen som et led i en ny redningsplan. Også direktøren er klar til at bidrage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er både herrerne på direktionsgangen og ham med forklædet i slagteriet, der skal ofre en markant bid af deres løn, hvis tillidsmændenes forslag om lønnedgang hos Danish Crown stemmes igennem.

Det bekræfter kommunikationsdirektør i Danish Crown Anne Willemoes over for Avisen.dk.

- Topledelsen i DC Pork er omfattet af aftalen, og indtil videre ved vi, at Kjeld Johannesen som øverste koncerndirektør også bakker op om aftalen, siger hun til Avisen.dk.

Væsentligt større bidrag

Forslaget om lønnedgang gælder de cirka 6.000 ansatte i svinesektionen hos Danish Crown, der blandt andet har fabrikker i Ringsted.

Danish Crown ønsker dog ikke at rykke ud med, hvor meget direktørerne tjener, og om deres lønnedgang vil følge samme procentsatser som medarbejderne.

- Jeg kan sige så meget, at de bidrag, vi ser fra denne her gruppe, vil være væsentlig større, end dem vi ser for slagterimedarbejderne, siger Anne Willemoes.

Viser vej

Forudsat, at administrerende direktør Kjeld Johannesen skulle følge samme lønkurve som den, de menige medarbejdere nu skal stemme om, ville han skulle give afkald på 1,3 millioner kroner (før skat) over 4 år.

Det er baseret på en tidligere opgørelse, som har skudt hans årsløn til 8,2 millioner kroner.

Ledelsens signaler falder indtil videre i god jord hos Kurt Høj, der er tillidsmand på Danish Crowns slagteri i Herning.

- Det viser jo vej, når ledelsen også går ned i løn. Det signalerer sammenhold, siger han til avisen.dk.

Skal redde 1000 arbejdspladser

Det opsigtsvækkende forslag fra tillidsmændene går kort fortalt ud på at redde 1.000 arbejdspladser.

I sidste uge varslede Danish Crown fyringer, og for at undgå dem har tillidsmændene i samarbejde med ledelsen foreslået, at alle ansatte går ned i løn, og at besparelsen investeres i svineproduktion.

Til gengæld for lønnedgangen lover ledelsen, at den ikke nedlægger stillinger i de næste 4 år.

- Det er alle, der skal ned i løn. Det er alle funktionærer og alle håndværkere - altså alle medarbejdere. Det er vi enige om allesammen, siger tillidsmand Kurt Høj fra Herning til Avisen.dk.

En væsentlig faktor

I regnskabsåret 2011/2012 brugte Danish Crown over 6 milliarder på lønninger.

Tillidsmand Kurt Høj vurderer, at netop ledelsens vilje til også at gå ned i løn vil være "en væsentlig faktor" for udfaldet, når de ansatte skal stemme om forslaget midt i september.