Chikanekørsel skyld i dødsulykke

Ulykken på Vestmotorvejen mandag eftermiddag skyldtes chikanekørsel mellem to bilister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge Midt- og Vestsjællands politi kunne ulykken på motorvejen ved Ringsted mandag eftermiddag være undgået.

Årsagen var nemlig, at to biler havde ligget og generet hinanden. Føreren af den ene bil kørte med 110 km/t i overhalingsbanen, da en 29-årig bilist blinkede af ham med lyset for at signalere, at bilisten skulle køre ind i den anden vognbane.

Det gjorde den forreste bilist, mens førerne af de to biler viste deres utilfredshed ved at vise langefingeren til hinanden.

Såsnart den 29-årige var passeret, lagde bilisten sig igen ud i overhalingsbanen - og begyndte nu at blinke af den bilist, der før havde blinket af ham.

Den 29-årige bilist sænkede da farten betydeligt for at genere den bagvedkørende - det opdagede en tredje bilist for sent. Hun kunne ikke nå at bremse, og kom derved til at påkøre den bagerste bil, der igen kørte op i den forreste.

Ved uheldet blev en 26-årig kvinde, der var passager i den midterste bil, dræbt. Hun var gift med føreren af bilen.

De øvrige involverede kom ikke til skade.

- Sagt lige ud, så er det nok topmålet af tåbelighed i trafikken, som har fået det allermest fatale resultat, mener Elo Andersen, vicepolitikommissær hos politiet i Ringsted.

Tal fra Det Kriminalpræventive Råd viser, at hver fjerde dansker har oplevet chikane på vejene.

- De kører meget hurtigt nogle af dem, og så er de ikke så overbærende med dem, der overholder hastighedsbegrænsningerne. Så maser de på for at komme til at overhale dem, forklarer John Pedersen, vicepolitikommissær hos politiet i Vordingborg.

Det kan altså i yderste konsekvens koste liv.

Derfor lyder rådet:

- Møder man sådan nogen tåbeligheder i trafikken, så lad som ingenting. Så har man i hvert fald vundet. Hvis man spiller med på det spil, så er man næsten sikker på at tabe, siger Elo Andersen, vicepolitikommissær hos politiet i Ringsted.

TV2 ØST har set nærmere på de aggressive bilister i trafikken. Se indslaget herunder:
[video:flv:081125_chikane.flv]