¨

Bilister på glatis

Foto: TV ØST

Der har været travlt hos Dansk Autohjælp og Falck, efter sneen i aftes for alvor lagde sig over Danmark. Flere bilister kører nemlig stadig rundt med sommerdæk.

Vinteren ramte for alvor her i landsdelen i dag. Det kom bag på over 40 billister, der kørte af vejen.


I Jystrup, nær Ringsted, gik det sent i aftes galt for Lars Hansen. I dag kom han så tilbage til sin bil, som holdt lidt utraditionelt parkeret. 


- Jeg blev chorkeret over lige pludselig ikke at være på vejen mere. Men det var sent, så jeg ville ikke vække dem, der boede der. Jeg kender dem, så jeg skrev en mail til dem om, at jeg havde ”parkeret” i deres have, siger Lars Hansen.


Sent I aftes mistede han kontrollen over sin bil i et sving og endte i en have.


Bilen måtte igennem træer og buske, og hen over en brændestabel. Heldigvis kendte han parret der boede der


- Jeg kom sådan til at tænke på Gevalia reklamen og så kom jeg til at grine fordi det virkede helt afsindigt. Men så tænkte jeg bare, det skal vi jo nok finde ud af, siger Birgit Rudbæk, som ejer haven.


Farlig vej


Parret er lettede over, at der ikke skete noget med Lars Hansen, og de bekymrer sig ikke så meget om de småskader, der er sket på deres have og bil. Deres egentlige bekymring er et helt andet sted


- Folk kører alt alt for stærkt her. Det er et farligt sving, og der er ikke sat nogle advarselsskilte op. Man må køre 80 km/t på den her strækning. Og det kan blive rigtig farligt, når det er glat. Vi har flere gange haft folk på vej ind i haven, siger Peder Rudbæk.


Kørte med sommerdæk


Uheldet skete delvist fordi Lars Hansen ikke havde skiftet til vinterdæk


- Det er skæbnens ironi. Jeg ville have skiftet dem i dag. De ligger klar derhjemme. Men det blev altså en dag for sent, erkender Lars Hansen.


Han er overbevidst om, at det kunne have hjulpet ham at have sommerdæk på.


Over 40 bilister på glatis


Dansk Autohjælp og Falck har til sammen trukket over 40 billister fri, der var kørt af vejen. Den hyppigste årsag var forkerte dæk.


-       Selvom vejrudsigten har lovet snevejr i 8 dage, så er der altså mange, der stadig kører med sommerdæk. Opfordringen er derfor at man skynder sig at få skiftet til vinterdæk eller helårsdæk. For sommerdæk kan simpelthen ikke stå fast i det her fører, siger Knud Hansen fra Dansk Autohjælp, Midtsjælland.


 


 


 


 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App