Bevægelse på skoleskemaet i Vigersted

Som et led i folkeskolereformen skal elever bevæge sig mindst 45 minutter i løbet af skoledagen. På Vigersted Skole er de allerede startet på aktive skoledage

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eleverne på Vigersted Skole ved Ringsted skal  være aktive, mens de lærer.

Derfor sendte skolen alle dens 34 lærere på kursus for at få inspiration til at kombinere det faglige med fysisk aktivitet og bevægelse.

- Det gør vi, for at alle elever får en bedre skoledag og får lært mere. Man lærer fx matematik på mange måder, og det her er en af måderne, hvor jeg tror, vi kan ramme mange elever, forklarer viceskoleleder, Thomas Kløve Panzio.

Aktiv indlæring

Kurset er arrangeret af Dansk Skoleidræt, og her gennemgik lærerne selv øvelser som bogstavstafet, taldart og kropslommeregner, som de kan tage med som inspiration til en mere aktiv undervisningsdag:

- Det er godt, fordi det er med til at differentiere undervisningen, sådan at elever, der ikke er så boglige også får mulighed for at være med. Vi kan ikke undvære det boglige, men jeg tror, det her er kommet for at blive, fortæller Mette Winckler, der deltager i kurset og er dansk- og matematiklærer på Vigersted Skole.

Fra næste år vil det ikke kun være Vigersted Skole, der vil have aktive skoledage. Som et led i regeringens folkeskolereform skal elever på alle landets folkeskoler nemlig bevæge sig mindst 45 minutter i løbet af skoledagen.