Betontag skal rives ned

Selvom taget på huset her på Sorøvej i Ringsted ligner naboernes, er det ikke tilladt. Ifølge lokalplanen skal teglene laves af ler. Nu skal det rives ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 Det kan være svært at skelne tagene omkring Jacob Ipsens hus fra hinanden.

- Jeg har ikke mødt nogen endnu, der har kunne se forskellen i hvert fald, siger han.

Men hvor naboens er efter forskrifterne, kan taget på Jacob Ipsens hus i sidste ende tvinge ham og konen fra hus og hjem. Da han lagde taget i 1999 lavede han nemlig en stor fejl. Han var opmærksom på, at den nye lokalplan sagde at taget skulle være rødt. Men han var ikke opmærksom på, at teglene skulle være af lavet af ler. Så han fik lagt betontegl. En fejl han og konen erkender de har ansvaret for.

Efter han blev gjort opmærksom på det af kommunen fik han dog dispensation. Først i ti år og så i yderligere 5 år. Men i går besluttede et flertal i byrådet så, at taget på Jacob Ipsens hus skulle rives ned, og erstattes med et af ler. Noget som Jacob Ibsen ikke mener han har råd til.

- Som det ser ud nu, så bliver vi simpelthen nødt til at gå fra huset, siger han.

Derfor mener han, at kommunen burde lade ham beholde taget. I Byrådet holder de fast i, at de har gjort det rigtige, da de besluttede at taget skal rives ned. Dog erkender udvalgsformanden, at lokalplanen godt kan have brug for at blive opdateret.

Nu venter Jacob Ipsen på at få påbudet fra kommunen officielt - og så håber han, at han får mulighed for at klage over afgørelsen. Og ellers må han tage konsekvensen.

- Så må vi begynde at se os om efter et andet sted at bo. Fordi vi har ikke mulighed for at ofre et nyt tag, siger han.

 

 

 

Man kan nærlæse lokalplanen ved at følge linket her

 

 


Nyhedsoverblik