Betal - eller julelysene slukker

Butikkerne i Tinggade i Ringsted risikerer at miste det berømte lystæppe, der funkler i decembermørket over gaden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bestyrelsen i julelysforeningen har nemlig besluttet, at gader, der ikke i tilstrækkelig grad bidrager til at betale for julelysene, risikerer at miste dem næste år - og her skiller butikkerne i Tinggade sig altså uheldigt ud, skriver DAGBLADET Ringsted.

      - Der var en del, der betalte, men der var altså for mange, der kørte friløb. Så vi kan blive nødt til at sige, at næste år bliver der ikke noget lystæppe der, advarer Flemming Hansen, som er formand for julelysforeningen.

      Den kan også mærke, at kommunen skal spare penge, for bidraget til foreningen bliver reduceret med 200.000 kroner.

      - Da tilskuddet fra kommunen bliver halveret, er der altså nogle, der skal betale gildet, og det kan kun være de handlende, som jo i sidste ende skal profitere af det, forklarer Flemming Hansen.

      Foreningen har netop udsendt årets opkrævninger til butikkerne, og takket være en tilbagebetaling fra SEAS-NVE, som havde fået et for stort acontobeløb, er der penge i kassen til at bevare lysudsmykningen på niveau med sidste år. Men hvis ikke butikkerne er flinke til at bidrage i år, kan det altså blive nødvendigt at beskære belysningen næste år, blandt andet fordi materiellet løbende skal fornyes.

      Fristen for at betale er sat til 10. november, og foreningen modtager også gerne bidrag fra private.