Balstrupgård er igen sat til salg - denne gang meget billigere

Den gamle slægtsgård Balstrupgård i Ringsted er igen blevet sat til salg. Det er anden gang på halvandet år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en af Danmarks ældste slægtsgårde.

Balstrupgård, der ligger i udkanten af Ringsted, er sat til salg igen for anden gang på halvandet år, og den her gang til en meget lavere pris end før.

I juli 2021 blev landbrugsejendommen sat til salg for 22,3 millioner kroner, og tre måneder senere blev gården solgt for 14,8 millioner kroner.

Nu er gården til salg igen for blot 4,75 millioner kroner, og det er der en særlig grund til.

- Dem, der købte ejendommen for halvandet år siden, er interesseret i at investere i god landbrugsjord, så nu vil de gerne sælge bygningssættet. Derfor er prisen en væsentlig anden, fordi der ikke er noget landbrugsjord med i købet, siger Ulrich Hjort Hansen, der er ejendomsmægler i Land & Bolig.

Det er anpartsselskabet Op Af Jorden, der købte Balstrupgård i 2021. Virksomheden vil selv beholde landbrugsjorden, som svarer til 56 hektar. De bruger lige nu ikke bygningerne.

- Fordi landbrugsjorden ikke er med i købet, ændrer landbrugsejendommen status til villa. Det gør den, fordi den bliver under to hektar, siger Ulrich Hjort Hansen.

Læs også
En af Danmarks ældste slægtsgårde sat til salg: - Det er vemodigt
Læs også
En af Danmarks ældste slægtsgårde sat til salg: - Det er vemodigt

Boligarealet er 400 kvadratmeter, som består af stuehus og to længer. Man får også en park, gårdplads og haveanlæg på cirka 10.600 kvadratmeter med i købet.

Ulrich Hjort Hansen oplever, at der er stor interesse for den gamle gård.

- Der er overraskende god interesse. Det er et imponerende bygningssæt, som giver mange muligheder. Ejendommen kan både udvikles til private boligformål og erhverv, og vi oplever at det både er private og virksomheder, der viser interesse, siger Ulrich Hjort Hansen.

Gået i arv i generationer

Balstrupgård har ellers været familieejet siden 1799, og formentlig går ejerskabet endnu længere tilbage.

Det var Susanne Danevogg, der  i 2021 satte sit barndomshjem til salg, efter gården havde været i familien i fire generationer. Hun er den fjerde kvinde til at eje gården. Hun efterfulgte sin mor, mormor og oldemor.

Men Susanne Danevogg var nødsaget til at sælge ejendommen.

-  Det er jeg nødt til af mange grunde. Jeg har selvfølgelig overvejet at beholde det, og det havde jeg nok gjort, hvis jeg ikke var blevet syg eller havde været yngre, siger Susanne Danevogg til TV2 ØST i juli sidste år.

Læs også
Danmarks sydligste hotel sat til salg - kendt fra populært tv-program
Læs også
Danmarks sydligste hotel sat til salg - kendt fra populært tv-program

Ulrich Hjort Hansen oplyser dog, at køberne skal være forberedte på, at der skal renoveres en hel del på bygningen.Nyhedsoverblik