¨

Asylcenter er velkomment i Ringsted

Foto: TV ØST

Danmark har problemer med at få afviste asylansøgere tilbage til hjemlandet. Det fører til flere asylcentre og der kommer et nyt her i regionen, mens Sigerlev Asylcenter udvides.

I løbet af årets første måneder er antallet af personer i asylsystemet steget med cirka 100 om måneden fra godt 4200 til 4800.

Det er langt mere, end det eksisterende asylsystem kan bære. Derfor planlægges nye centre - og et af dem skal muligvis ligge  i Ringsted.

Her er det planerne, at asylcenteret skal indrettes i den tidligere sygeplejeskole og Ringsteds borgmester Niels Ulrich Hermansen ser afslappet på de protester, der måske vil opstå:

- Det er mit indtryk, at det ofte er få, der protesterer. Byrådet er nødt til at se problemerne i et større perspektiv. Vi har at gøre med mennesker i en ulykkelig situation, så vi har en pligt til at hjælpe, siger Niels Ulrich Hermansen til P4 Sjælland

I april blev planerne om et asylcenter i Sæby skrinlagt. Her var de lokale protester så voldsomme at Kalundborgs politikere måtte opgive planerne om et center

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App