Akutlægehelikoptere går på vingerne 1. oktober

Døgnet rundt er akutlægehelikopterne klar til at gå på vingerne og hjælpe svært tilskadekomne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra 1. oktober er de danske regioners 3 akutlægehelikoptere på vagt døgnet rundt. Helikopterne får baser i Ringsted, Skive og Billund og skal særligt hjælpe svært tilskadekomne og alvorligt syge patienter.

Det sker som følge af finanslovaftalen for 2013, hvor man enedes om rammerne for drift af en landsdækkende ordning med akutlægehelikopterer.

Baserne er opbygget næsten ens, så personalet hurtigt og nemt kan finde rundt uanset, hvor de er på vagt. De 3 lægehelikoptere skal virke som et supplement til de eksisterende akutberedskaber.

Officiel indvielse 30. september

Indtil den permanente ordning træder i kraft om ganske få dage, har der været forsøgsordninger med akutlægehelikoptere i både Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland.

I Region Syddanmark har man fået hjælp af en nordtysk akuthelikopter, og den ordning fortsætter.

Den officielle indvielse af ordningen finder sted 30. september i Billund, hvor sundhedsminister Nick Hækkerup (S) og formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) sidst på eftermiddagen klipper "den røde snor" og sender helikopterne af sted til deres baser. Herfra kan de alarmeres fra midnat.

/ritzau/