Ældre på plejecenter laver naturfitness

Beboerne på Plejecenter Solbakken i Ringsted bliver hver onsdag kørt i skoven, så de kan opleve de forskellige årstider og motionere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De ældre ikke lov til at sidde hele dagen i lænestolen og kigge ud af vinduet på Plejecenter Solbakken. Hver dag fra mandag til fredag får de motionstilbud. Men onsdag er ugens helt store højdepunkt. Her går turen i skoven. Og for Lissy Johanne Mølgaard på 69 år er det noget af det bedste, hun ved.

Ahh…  Jeg nyder det virkelig. Bare at gå her lige så stille og slappe helt af. Og man er lige ved at gå og sove. Jeg synes, det er vidunderligt, siger hun.

Naturfitness
Pointen med at komme i skoven er at de ældre for lov til at opleve, hvordan naturen udvikler sig i takt med at årstiderne ændre sig. Og så laver de ældre naturfitness. De laver øvelser med grene og pinde og får på den måde rørt sig. 

Motion har ingen alder
Idékvinden bag skovturerne og de mange aktivitetstilbud er Anne-Lise Philipsen. Hun har i mange år arbejdet som sygeplejerske og er særligt fokuseret på, at man ikke skal stoppe med at være aktiv og dyrke motion bare, fordi man bor på et plejehjem. 

- Vi har brug for oplevelser hele livet, vi har brug for træning hele livet, siger hun.

Hun og en anden aktivitetsmedarbejder har kørt de ældre i skoven de sidste 3 år, men for halvandet år siden blev det en fast ordning at køre i skoven hver onsdag, når der ikke var ferie.