Ældre bange for at gå ud

En stribe røverier har skabt frygt blandt Ringsteds ældre. Politiet anbefaler at ældre følges med nogen, hvis de skal ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På bare et par uger har der været tre røverier mod ældre i Ringsted. Senest gik det ud over en 53-årig mand, som fik frarøvet sin pung. Og for blot et par uger siden gik det udover Inga Olsen.

- Jeg synes det er frygteligt, alle ældre er jo simpelthen så utrygge, at man hverken kan gå eller cykle. Og det jo på alle gader, siger Inga Olsen.

Og der har været flere røverier. For to uger siden blev en 81-årig dame truet med kniv og tidligere samme dag undgik en 91-årig dame med nød og næppe samme skæbne. Røverne er meget kyniske.

-´Vi har oplevet, at de ældre mennesker bliver forfulgt at en gruppe meget unge, børn måske, som simpelthen bagefter passer dem op og under trusler med vold, der fratager de dem deres penge og effekter, siger Jan Lauritzen, som er pressemedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet anbefaler nu også de ældre borgere til at tage forholdsregler.

- Jeg vil opfordre dem til, at når de går i byen, så lad være at gå alene. Tag nogle andre mennesker med, fx familie eller en nabo, siger Jan Lauritzen.

Politiet mener selv, at de er tæt på at fange forbryderne.