¨

55-årig dømt for mishandling af køer

Foto: TV ØST

Retten i Roskilde har idømt en 55-årig mand fra Ringsted-området 30 dages ubetinget fængsel for at mishandle sine køer.

En 55-årig mand fra Ringsted-området er blevet idømt 30 dages ubetinget fængsel for at mishandle sine køer. Ifølge anklagen gav han dem ikke foder nok og lod dem stå i en stald, der var i fare for at styrte sammen.

I tiden op til 7. februar 2014 skal han have mishandlet sine køer ved ikke at passe dem. Kreaturerne fik tilsyneladende ikke foder og vand nok til at dække deres behov. 10 ud af 40 døde, og en af kvierne døde efter sygelig afmagring og pådrog sig et tværgående hul gennem næseryggen.

Derudover havde kvien skader efter forfrysninger.

Frossent vand og 50 centimeter mudder

En anden kvie døde af mangel på mad. På alle fire ben var der skader efter ekstrem kuldepåvirkning muligvis efter at have stået i frossent vand eller mudder.

De levende kreaturer var i varierende stand. De manglede muskelfylde, og man kunne tydeligt se hofteknoglerne. Dyrene gik i en indhegning, hvor de måtte over op til 50 centimeter dybt mudder for at komme til vandtruget. Derudover havde de angiveligt adgang til en stald, hvor vægge og loft var i fare for at falde ned.

Ydermere blev der 12. december 2012 fundet to døde og stærkt forrådnede dyr i staldbygningen.

Manden er udover de 30 dages fængsel frakendt retten til at beskæftige sig med dyr i fem år og skal derudover betale sagens omkostninger.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App