¨

33 år og på plejehjem

Foto: TV ØST

Søren Fohrmann er spastiker. Han kunne for et halvt år siden ikke bo i sin egen lejlighed mere, derfor blev han placeret på et plejecenter.

33 år og på plejehjem. Det er tilfældet for Søren Fohrmann. Han bor på et plejecenter otte kilometer uden for Ringsted.

- Jeg er velfungerende, men som handicappet har jeg nogle psykiske problemer. Jeg mener ikke selv, at de er så slemme, så jeg skal placeres på et plejehjem, fortæller Søren Fohrmann.

For et halvt år siden kunne han ikke bo i sin egen lejlighed i Ringsted mere. Men Ringsted Kommune havde ikke nogle ledige pladser på institutioner, der passede til Søren Fohrmann. Derfor blev han placeret på plejecenteret.

Søren Fohrmann har prøvet at tale med de ældre beboer på plejehjemmet, men mange af dem er demente.

- Jeg har prøvet at tage kontakt til de andre beboer, men når de spørger, hvem man er fire dage i træk, så gider man det ikke til sidst, siger Søren Fohrmann.

 

Ikke holdbart

Søren Fohrmann håber på, at han snart kan få et andet sted at bo.

- Jeg ønsker at komme ud et sted, hvor jeg kan være mig selv. Jeg vil gerne have modspil fra andre mennesker og få mulighed for at vise hvem jeg er, og hvad jeg kan, fortæller Søren Fohrmann.

Ifølge Spastikerforeningen er Søren Fohrmanns situation ikke et enkeltstående tilfælde. De er meget modstandere af, at unge handicappede bliver placeret på plejehjem.

- Det er simpelthen forkert. Kommunerne skal ikke anbringe yngre handicappede på plejehjem, men sørge for, at de unge får det, de har behov for, siger Mogens Wiederholt, direktør Spastikerforeningen.

 

Midlertidigt ophold

Ifølge Ringsted Kommune har det kun været tænkt som en midlertidig løsning, at Søren Fohrmann skulle bo på plejecenteret.

- Vi skal ikke have unge mennesker til at bo på vores plejehjem. I den her situation har det været den bedste løsning - midlertidigt, siger Lars Bøjesen, der er konstitueret social- og sundhedsdirektør i Ringsted Kommune.

Ringsted Kommune arbejder på at finde en bedre og permanent løsning til Søren Fohrmann, men ved ikke endnu, hvornår det kan lade sig gøre.

02:15 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App