¨

23-årig tjener fik sendt tyve bag tremmer

Foto: TV ØST

23-årige Simon Bagge er årsagen til, at 2 personer fredag blev snuppet for tyveri. Lørdag blev de dømt for tyveriet og udvist i 6 år.

2 kvinder er sendt bag tremmer, fordi 23-årige Simon Bagge fredag handlede resolut, da han var på arbejde på Cafe Vivaldi i Ringsted.

De 2 kvinder var kommet ind og havde sig ved et bord ved siden af en lokal gæst og hendes taske. Kvinderne var gradvist rykket tættere og tættere på og havde til sidst ubemærket stjålet kvindens taske.

- Vi troede først, at det var gæster, men de så meget nervøse ud. De holdt meget øje med de andre gæster i caféen og med personalet. På et tidspunkt satte de sig ved siden af den ældre dame, og så kunne vi se, at de kom tættere og tættere på hende. Pludselig var de gået, og så spurgte jeg den ældre dame, om hun stadig havde sin taske, og det havde hun ikke, siger Simon Bagge, der er tjener på cafeen.

Først fængsel og så udvisning

De 2 kvinder forlod Vivaldi, og Simon Bagge fulgte efter dem og fik orienteret tilfældige borgere i Tinggade om sagen. Kvinderne forsvandt i en passage fra Tinggade til en p-plads i Søgade, hvor de 2 kvinder smed kvindens taske fra sig. Vidnerne og andre borgere fulgte de 2 kvinder videre fra Søgade via Jyllandsgade til Brogade, hvor politiet kunne anholde kvinderne, der er henholdsvis 23 og 33 år og fra Bulgarien.

De 2 kvinder blev sigtet for tyveri af tasken, hvori der blandt andet havde været 3000 kroner i kontanter. Efter en overnatning i arresten blev begge kvinder fremstillet i et grundlovsforhør lørdag. Deres sag blev straks afgjort, og den 33-årige blev idømt 60 dages fængsel, mens den 23-årige fik 40 dages fængsel. Begge fik også indrejseforbud i Danmark i de næste 6 år.

Den 33-årige fik længere straf, fordi hun tidligere er dømt for tilsvarende kriminalitet. Begge dømte blev sendt til afsoning af straffen med det samme og vil derefter blive sendt ud af Danmark.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App