¨

15-årig dreng erkender at have stukket sin mor med kniv

Politiets teknikere undersøgte mandag aften adressen i det centrale Ringsted. Foto: Henrik Larsen.

En 15-årige dreng erkender i retten at have stukket sin 38-årige mor, som døde efterfølgende. Drengen er nu varetægtsfængslet.

Den drabssigtede 15-årige dreng fra Ringsted, der mandag aften blev anholdt efter sin mors død, erkender at have stukket hende med en kniv.

Det kom frem ved grundlovsforhøret i Roskilde tirsdag eftermiddag. Her blev den 15-årige varetægtsfængslet i surrogat på en sikret børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling frem til 22. august. Det sker på bestyrket mistanke om manddrab.

Han skal nu gennemgå en mentalundersøgelse, besluttede dommeren.

Nægtede at begå drab - men erkendte at ville dræbe

Anklageren havde krævet lukkede døren, men efter protester fra pressen valgte dommer Tove Horsager at lade dem forblive åbne. Ved forhøret nægtede den 15-årige dreng at have begået manddrab eller vold med døden til følge mod sin mor.

Ja, det var jo det, jeg prøvede på

Den sigtede 15-årige til spørgsmålet om, hvorvidt han havde ønsket at dræbe moderen

Han erkendte dog, at han i øjeblikket havde ønsket at dræbe moderen.

- Ja, det var jo det, jeg prøvede på, sagde den 15-årige i retten.

Ifølge anklageren har den sigtede været udredt på en børnepsykiatrisk afdeling. Her er han blevet udredt og har fået diagnosen infantil autist med sidediagnosen ADD.

VIDEO: Politiets efterforskere og teknikere arbejdede hele mandag aften på stedet:

00:50

Foto: Henrik Larsen.

Luk video

Stak moderen mange gange med kniv

Den unge mand er omfattet af et navneforbud. Det betyder, at hans navn ikke kan nævnes i pressen før der er faldet endelig dom i sagen, ligesom han ikke må identificeres på anden vis.

Han fremstod i retten som en mut og stille dreng, iklædt en sort t-shirt med et gult mønster. Han sad det meste af tiden i retten og kiggede ned i bordet foran sig.

Den unge mand blev uden dramatik anholdt i en lejlighed i Ringsted klokken 19.03 mandag aften. Ved lejligheden fandt man hans mor i livløs tilstand. Hun blev forsøgt genoplivet, men ambulancepersonale og læger måtte opgive, og kvinden blev efterfølgende erklæret død.

Drabet fandt sted i kvindens lejlighed på Schaldemosevej i Ringsted, hvor moderen boede, oplyste anklageren ved grundlovsforhøret.

Den 15-årige dreng er sigtet efter straffelovens paragraf 237, der omhandler drab.

Stak moderen mindst syv gange

Den 15-årige forklarede i retten, at han forud for drabet havde været uvenner med sin mor, men kunne ikke huske om hvad.

Moderen havde siddet i soveværelset, og den 15-årige havde så taget en køkkenkniv fra væggen i køkkenet og havde stukket sin mor flere gange i ryggen.

Hvad er Infantil autisme og ADD?

Hvad er Infantil autisme?

 • De første symptomer ses først, når barnet bliver tre år.
   
 • Mangelfuld og afvigende udvikling af evnen til kontakt og gensidigt socialt samspil.
   
 • Forstyrret eller forsinket udvikling af sproget.
   
 • Mangelfuld udvikling af evnen til social kommunikation.
   
 • Mangelfuld udvikling af evnen til fælles leg og interesser med jævnaldrende.
   
 • Stereotype gentagende aktiviteter eller stereotype begrænsede interesser.
   
 • Hos nogle børn ses tvangspræget adfærd, med mange ritualer.
   
 • Den intellektuelle funktion kan variere fra normal til henholdsvis lavere og højere end det normale.

 

Hvad er ADD?

 • ADD er en betegnelse for en bestemt type ADHD.
   
 • ADHD er en neuropsykiatrisk lidelse, som giver forstyrrelser i forskellige hjernemæssige funktioner, der blandt andet har med tænkningen at gøre. Bogstaverne ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder.
   
 • Bogstaverne ADD står således for Attention Deficit Disorder, dvs. forstyrrelse af opmærksomheden, hvor H´et for hyperaktivitet er udeladt. ADD bruges således, når der overvejende eller udelukkende er tale om forstyrrelse af opmærksomheden.
   
 • Betegnelsen ADD anvendes altså om den form for ADHD, hvor hyperaktiviteten er fraværende eller ikke så synlig – med andre ord den stille ADHD.

 

Kilder: sundhed.dk, adhd.dk.

Se mere

Hun var efterfølgende flygtet ud på en svalegang, men han løb efter hende og stak hende igen i venstre arm, i maven og i halsen. Han kan ikke huske, præcist hvor mange gange han stak moderen - men mindst syv gange, sagde han i retten.

Den unge mand havde derefter sat sig ind i sofaen, og havde ikke deltaget i genoplivningsforsøgene på sin mor, selvom han havde hørt naboerne forsøge at redde moderens liv.

Artiklen fortsætter under billedet

Den 15-årige bliver her - iklædt hvid DNA-dragt - ført væk af politiet mandag aften. Foto: Henrik Larsen

Anholdt uden dramatik

Den 15-årige søn blev efterfølgende anholdt i sofaen i kvindens lejlighed, og politiet arbejdede på stedet med retsmedicinere og kriminalteknikere hele mandag aften.

Den dræbte kvindes familie er underrettet. 

- Der er tale om en tragisk og ulykkelig sag i nære familierelationer – og vi har af samme årsag ikke yderligere kommentarer til sagen, har vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard, der er leder af efterforskningen, tidligere udtalt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App