100.000 km på cykel

Simon Jochumsen fra Ringsted har en meget vild plan. På ubestemt tid vil han cykle rundt om jordkloden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste vil nok kalde Simon Jochumsens ide om at cykle verden rundt dumdristig, naiv eller måske helt vanvittig. Men det vil han blæse på.

- Hvorfor skulle det ikke lykkes? Jeg tager det bare stille og roligt og holder en pause, hvis det skulle blive nødvendigt, siger han med et stort smil.

Han regner med, at turen kommer til at strække sig over omkring 100.000 kilometer, men der er ikke sat nogen tidsbegrænsning på turen.

- Jeg kommer først hjem, når jeg absolut ikke har flere penge eller ikke kan skrabe flere penge sammen, eller jeg ikke gider mere, siger han.

Nøgler må ikke blive væk

Den 26-årige eventyrer glæder sig helt vildt til at komme af sted og har næsten ikke nogen betænkeligheder.

- Min største frygt er at smide mine nøgler væk. Jeg kan bare aldrig finde mine nøgler, siger han.

På turen har han talrige aftaler med venner, han skal besøge. Den første aftale, han har, er i Polen. Derefter skal han til Tyrkiet og besøge en tyrkisk ven. Det næste stop er en veninde i Beijing.

- Jeg glæder mig bare helt vildt. Jeg kunne tage af sted nu, hvis jeg ikke lige manglede de sidste praktiske forberedelser og sige farvel til familien.

Krydser Rusland og Mongoliet

Ruten til Beijing ligger ikke fast, men planen er at cykle over blandt andet Rusland og Mongoliet og på den måde havne i Kina.

Derudover skal han til Nepal og bo to uger i et kloster, hvor man ikke må tale.

- Det bliver nok ret svært for mig, når jeg ikke må sige noget, siger den snakkesalige filantrop.

Efter han har set sig om i Sydøstasien, skal han finde en form for transport down under til Australien for derfra at begive sig videre øst om kloden.

Budget på 200.000 kroner

Selv om Simon Jochumsen ikke aner, hvornår han kommer hjem igen, ved han, at han har et budget på omkring 200.000 kroner. Dagligt vil han forsøge at klare sig for omkring 150 kroner.

- Hvis pengene slipper op, så må jeg jo blive et sted og arbejde. Det skal jeg nok finde ud af.

Til dagligt er verdensmanden ikke nogen egentlig cykelentusiast.

- Det meste jeg har cyklet er i skole. Nej, jeg har ikke cyklet så meget. Men jeg skal da nok lige tage et par ture inden, jeg tager af sted, siger han.

30 lapper, et ekstra dæk, to slanger

Det er vigtigt ikke at gå ned på udstyr. Simon Jochumsen har købt et smart sportskamera, han har købt en oplader til sin telefon og musikafspiller, så han kan høre musik hele tiden. Så har han købt en cykelcomputer, 30 lapper, et ekstra dæk, to slager og ekstra bremseskive.

Planen er, at turen starter den 22. april.