Overlæger advarer politikere: Sygehus-spareplan rammer patientsikkerheden

Overlægerne på Sjællands Universitetshospital i Køge har skrevet til regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) for at advare om ny spareplan.

Tema: Regionsrådsvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ledige stillinger bliver ikke besat – og man må ikke give den en ekstra skalle i form af overarbejde, for at hjælpe patienterne. Sådan lyder hovedtrækkene i en ny spareplan på Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge, der skal skaffe 25 millioner kroner, der mangler i budgettet resten af året. Det skriver Sjællandske.

Men det er stærkt bekymrende, for man løber i forvejen for hurtigt – og at stramme skruen ekstra vil ramme patientsikkerheden og kvaliteten af arbejde på sygehuset, skriver sygehusets overlæger i et åbent brev til regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

Jens Stenbæk er forundret over planen, da han mente, at der var et mindre forbrug på sygehusene i år, end forudset. Planen er samtidig ikke besluttet politisk, men er resultatet af hospitalets egen økonomistyring. Han har nu bedt hospitalet om en redegørelse, skriver avisen.

Spareplanen falder sammen med, at der i slutningen af november måned skal skiftes edb-system på sygehusene, hvilket i Region Hovedstaden har givet store udfordringer for effektiviteten på de enkelte sygehusafdelinger.