Opbakningen vokser: SF peger også på ny regionsrådsformand

SF har tilsluttet sig konstitueringsgruppen i Region Sjælland, og dermed vokser opbakningen til den nye regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var glæde hos Socialdemokratiet på valgnatten i sidste uge, da det lykkedes Heino Knudsen (S) at samle et flertal omkring sig bestående af Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Socialdemokratiet.

Den konstituering sikrede nemlig den socialdemokratiske debutant i regionspolitik posten som den nye formand for Region Sjælland.

quote Det er vigtigt for os i konstitueringsgruppen med et bredt samarbejde i fremtidens regionsråd

Heino Knudsen (S), kommende formand for Region Sjælland

Men nu stiger glæden hos Socialdemokratiet i Region Sjælland. SF har nemlig tilsluttet sig konstitueringsgruppen i Region Sjælland og dermed valgt at pege på Heino Knudsen som formand.

Det betyder, at der nu er fem partier, hvilket svarer til 26 ud af 41 mandater, bag konstitueringsaftalen i Region Sjælland.

Støtte indløser formandspost

Den beslutning betyder samtidig, at SF får formandsposten i Udvalget for Social & Psykiatri, ligesom SF får et medlem af det magtfulde forretningsudvalg.

- Det er vigtigt for os i konstitueringsgruppen med et bredt samarbejde i fremtidens regionsråd, og jeg er derfor rigtig glad for at denne aftale med SF nu er på plads, siger Heino Knudsen i en pressemeddelelse udsendt i samarbejde med SF. 

- Det er for SF afgørende at sætte et styrket fokus på psykiatriområdet i de kommende år. Derfor er vi glade for aftalen, som betyder at vi besætter formandsposten for netop social & psykiatriudvalget. Desuden har SF stor opmærksomhed på implementeringen af Sundhedsplatformen, og SF glæder sig over, at vi får nedsat et politisk udvalg for implementering af Sundhedsplatformen, som vi få tilknytning af faglige kompetencer fra klinikere i udvalgets arbejde, siger Tina Boel (SF).

Det nye regionsråd tiltræder den 1. januar 2018.

Regionsrådet i Region Sjælland, 2018-2021