Vovehals slipper for straf

Kun den ene af to unge mænd, der ville spadsere gennem Storebæltstunnelen, mødte op i retten i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To unge mænd, der har som hobby at opsøge farlige steder for sjov, slipper efter alt at dømme for en tur i spjældet, efter at de en aften i december 2004 gik en tur i det nordlige tunnelrør til Storebæltsforbindelsen i Korsør.

De blev opdaget af en opsynsmand, og deres ophold i tunnelen medførte, at togene måtte køre langsommere, og at to tog blev forsinket med 11 og syv minutter.

Det blev af anklagemyndigheden rubriceret som overtrædelse af straffelovens paragraffer om at forstyrre jernbanedriftens sikkerhed.

Men sagen har trukket ud i flere år, fordi de ikke er mødt op i retten. Den ene er meget tit ude at rejse, og den anden ville ikke møde alene i retten.

Det blev han nødt til onsdag, fordi der var afsagt anholdelsesbeslutning i sagen. Men dommeren konkluderede, at sagen ikke var så alvorlig, at straffeloven var overtrådt.

Den 22-årige blev i stedet kendt skyldig i at overtræde jernbanelovens forbud mod at opholde sig på jernbanesporene.

Forseelsen var, skønnede dommeren, ikke så alvorlig, at den skulle koste en bøde - især ikke, fordi sagen har trukket så længe ud, uden at den 22-årige var skyld i det.

Anklagemyndigheden skal nu overveje, om der skal bruges flere kræfter på sagen, så også den 22-åriges jævnaldrende kammerat bliver stillet for en dommer, når og vis han på et tidspunkt
kommer til Danmark.
/ritzau/