Vordingborg mister 150 arbejdspladser

Vordingborg mister 150 arbejdspladser. Det sker. når byens store callcenter må sige farvel til en kunde, som står for halvdelen af firmaets aktiviteter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Callcenteret Transcom i Vordingborg mister en stor kunde, når virksomheden Telenor vil drive sin egen telemarkedsføring.

- Vi synes, det er møghamrende ærgerligt, at Transcom er kommet i den situation, de er kommet i, fortæller Leif Jørgensen, der er ansat i Vordingborg-virksomheden.

Opringninger skal i fremtiden besvares af selskabets medarbejdere i København - og derfor må op mod halvdelen af alle de ansatte på Transcom arbejde i hovedstaden, hvis de vil bevare deres jobs.

Det tyder det dog ikke på, at medarbejderne vil.

- Cirka ti procent af de berørte afdelinger overvejer, eller har truffet en beslutning om at flytte med derind, fortæller Lars Andersen, tillidsrepræsentant hos Transcom.

Men hos Transcom mener man ikke, at der er grund til bekymring.

- Vores personaleomsætning, og vores vækst på andre områder ville gøre, at vi kan beholde langt de fleste, siger Rolf Adamson, administrerende direktør i Transcom A/S.

Hos Jobcenter Vordingborg er man ikke helt så optimistisk.

- Det vil give os nogle flere ledige, selvom de siger, at de måske kan få nogle flere arbejdsplader derinde, fortæller arbejdsmarkedschef Birgit Bøgebjerg.

Alligevel mener hun, at problemet kunne have været meget større.

- I dag er det ikke så slemt som for 15 år siden, i dag har vi mange flere muligheder, siger hun.

Telenor driver blandt andet virksomhederne Sonofon, Cybercity og Canal Digital.