Voldsom stigning i trafikdrab

Det går den gale vej med antallet af trafikdræbte i region Sjælland. Rådet for Større Færdselssikkerhed håber nu på mere politi på vejene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis antallet af trafikdræbte skal ned, så kræver det mere politi på vejene, lyder meldingen fra Rådet for Større

Færdselssikkerhed. De netop offentliggjorte tal fra Vejdirektoratet viser, at antallet af dræbte i trafikken sidste år steg til 406 personer. Det er hundrede flere end året før, og er ifølge Søren Troels Berg, projektleder i Rådet for Større Færdselssikkerhed, en voldsom stigning.

Politiet optaget af reform

En af forklaringerne er formentlig, at politiet sidste år brugte meget tid på politireformen, og derfor ikke var så

synlige på vejene. Og når bilisterne ikke frygtede politi rundt om hvert et hjørne, så satte bilisterne ofte hastigheden op.

Hastigheden dræber

- Der er ingen tvivl om, at hastigheden er en væsentlig faktor. Samtidig tager de bløde trafikanter flere chancer i trafikken, og det er en farlig cocktail, siger Søren Troels Berg til TV2 Øst.

På landsplan er antallet af dræbte steget med 33 procent fra 2006 til 2007. Værre ser det ud i Region Sjælland, hvor stigningen er på hele 68 procent. I 2006 var der 35 trafikdræbte, det tal steg sidste år til 59.

Hos Rådet for Større Færdselssikkerhed håber man nu på, at politiet er kommet så meget på plads, at de er klar til flere kontroller på vejene, så man kan huske bilisterne på, at de skal lette trykket på speederen.