Voldelige pigebander

Problemer med voldelige pigebander har fået politiet til at indkalde forældre i Ringsted til et møde på politistationen om deres børn. Deres voldelige døtre er mellem 12 - 16 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

11 forældrepar var for en måneds tid siden kaldt til møde på politistationen. Deres døtre, som er i alderen 12-16 år og kommer fra flere forskellige dele af Ringsted, havde i en periode opført sig mere og mere utåleligt. De truede hinanden via sms, og de slog og sparkede hinanden på kryds og tværs. Til sidst blev det for meget, skriver DAGBLADET Ringsted.

 - Vi har en pigegruppe, der ikke fungerer. De har været meget fremtrædende, og vi har skrevet mange voldssager, fortæller Mette Stisen, der er politiets SSP-medarbejder i Ringsted.

SSP-samarbejdet mellem skolerne, de sociale myndigheder og politiet kaldte forældrene til møde, og en særlig gruppe blev oprettet hos »Trinbrættet« - et kompetencecenter under Børn og Unge Rådgivningen. Her har pigerne været tilknyttet, og det har hjulpet, vurderer Mette Stisen:

 - En kvinde på Trinbrættet har taget sig af dem, og det har skabt noget ro. Nu går det rimeligt godt, og vi kan se, det hjælper. Det er super. Men dermed er der ikke skabt fred i Ringsted.

Tilbage i juni 2005 vedtog Børne- og Ungdomsudvalget, at der skulle etableres en opsøgende indsats - for eksempel et gadeteam - i forhold til børn og unge, men det er ikke sket endnu. Og det ærgrer Mette Stisen, for hun er overbevist om, at det ville kunne være med til at forebygge og løse problemer som dem med de unge piger og drenge.