Vold og trusler er hverdag på jobcenter

De ansatte på Odsherred Kommunes Jobcenter i Grevinge må jævnligt lægge øre til øgenavne, skældsord, råberi, og i enkelte situationer også vold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vold og trusler er ikke usædvanligt på Jobcentret i Grevinge. Ca. 4 gange om året anmelder jobcentret situationer, hvor borgere har trukket en kniv, gået grassat på personale eller inventar. Udover det er der situationer, hvor de ansatte er udsat for verbale overfald, skriver Holbæk Amts Venstreblad.

- Det er den råhed og grovhed, der kan være i en telefonsamtale. Det er op til den enkelte at sige fra, når man føler sig krænket, siger Peter Hansen, leder af Jobcentret, og understreger, at der kan hentes hjælp fra en psykolog med en times varsel.

Pengeudbetalingen er blevet flyttet væk fra afdelingen, og siden da er antallet af situationer faldet svagt.

Blandt andet kan presset og kravene til de arbejdsløse være forklaringen. Antallet af kontanthjælpsmodtagere er lavt, og det betyder, at de få der er tilbage er utroligt pressede.

Majbrit Berlau, formand for Region Øst, Dansk Socialrådgiverforening mener, at lederen må på banen og signalere opbakning til medarbejderen.

- Hvis man ved, at lederen bakker op, så udstråler man det også for borgeren, og på den måde er man med til at nedtrappe en konflikt, før den for alvor optrappes, siger hun.