Voksne lukkede øjnene

Der har været masser af advarsler i sagen om den 52-årige plejefar fra Skælskør, der netop nu er anklaget for at have misbrugt og krænket de tre piger, han skulle tage sig af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De tre piger blev forældreløse, da deres far blev udvist af Danmark, fordi han havde slået børnenes mor ihjel. Siden da har der været mange voksne, som har været tryghedspersoner i de tre plejebørns liv. Men der er også mange voksne som har lukket øjnene for tydelige tegn på, at noget måske var helt galt hjemme hos plejefamilien i Skælskør. 

Det kom frem i retten i dag, som vores reporter Rikke Dyrberg følger.

Ifølge politiets anklager, Louise Pedersen fra Statsadvokaturen, har voksne forsøgt at råbe især den tidligere Skælskør Kommune op flere gange.

Den 25. oktober 2001 skriver en klasselærer i den yngste piges klasse en indberetning til kommunen, fordi den 6-årige pige bliver bange og græder, da klasselæreren vil ringe til pigens plejefar, fordi hun har lavet ballade i skolegården. Pigen fortæller læreren, at hendes plejefar slår hende. 

Den 30. juni 2002 indberettes plejefaren til Skælskør kommune af en pædagog, der i to måneder er ansat hos den anklagede. Pædagogen har mistanke om, at noget ikke er, som det skal være.    

Den 20. september samme år er en praktiserende læge fra Skælskør på banen. Lægen underretter embedslægen efter at have foretaget en gynækologisk undersøgelse på den yngste af de tre søstre. Lægen kan konstatere at pigen har både nye og gamle skader på sit underliv, der indikerer, at nogen har haft sex med den nu 8-årige pige. 

Sommeren 2006 betror den ældste søster sig til en pædagog på Botilbudet Tystoftegaard i Skælskør. Hun fortæller om vold og grove sexuelle krænkelser hos plejefaren. Pædagogen giver oplysningerne videre til en kollega, der i dag er afdelingsleder på stedet, og som indberetter sagen til pigens sagsbehandler. Men afdelingslederen var med egne ord "i tvivl om, at historien var sand".

Den 9. september 2006 fortæller den ældste søster en pædagog på behandlingsafdelingen Vendebo under Ringsted Børne og Unge Center, at hun er blevet banket og groft sex-misbrugt af sin tidligere plejefar. Pædagogen skriver et notat, der bliver sendt videre til kommunen. Derefter tager pædagogen pigen i hånden og går på politistationen. Her melder pigen plejefaren til politiet.

Den 26. september 2006 fortæller den yngste af de tre søstre den samme pædagog på behandlingsafdelingen Vendebo under Ringsted Børne og Unge Center, at hun er blevet slået og sex-misbrugt af sin tidligere plejefar. Pædagogen skriver et notat, der bliver sendt videre til kommunen. Derefter tager pædagogen pigen i hånden og går på politistationen. Her melder pigen plejefaren til politiet.

Den 30. februar 2007 mister plejefaren sin tilladelse til at have plejebørn. En dato han netop nu har oplyst til TV2 ØST.

Følg sagen direkte
TV2 ØSTs journalist Rikke Dyrberg rapporter direkte fra retten i Slagelse, hvor anden retsdag i sagen om misbruget af tre plejebørn begyndte i morges.

Følg retssagen direkte her: LIVE FRA RETTEN