Vindmølle-vækst på 10 mia sidste år

Den danske vindmølleindustri kom ud af 2007 med armene langt over hovedet, skriver dagbladet Børsen mandag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De vigtigste af den samlede vindindustris 200 virksomheder, samlet i brancheorganisationen Vindmølleindustrien, omsatte i 2007 for 42,2 mia. kr. tilsammen i Danmark alene. Det er en fremgang på lidt under 10 mia. i forhold til året før.

Måler man industriens udenlandske aktiviteter med, omsatte de 200 virksomheder for 65 mia. kr. i 2007 - en fremgang på 16 mia. siden 2006.

Det viser de seneste tal fra Vindmølleindustriens seneste årlige branchestatistik.

- Disse tal viser en ufattelig stor vækst på over 25 pct. på et år, og det bedste er, at det ser ud til at fortsætte,« siger økonom Rune Moesgaard fra Vindmølleindustrien til Børsen.

- Men det er derfor nu, de store udfordringer kommer. Den helt store udfordring er, at der vil mangle arbejdskraft. 73 pct. af industrien ønsker at ansætte flere, siger han til Børsen.

Statistikken dækker ti år tilbage til 1997, hvor den samlede danske vindmølleindustri organiseret i brancheforeningen omsatte for bare 5 mia. kr. Fortsætter udviklingen som forventet, vil vindmølleindustrien om få år være den største enkeltstående industri målt på omsætning og eksport, skriver Børsen.