Vindmølle havareret - vinge fløj over 60 meter gennem luften

En vindmølle på Vig-kanten har mistet en vinge under stormen forleden. Det fortæller naboer til vindmøllen. Vingen fløj over 60 meter meter og pløjede sig ned i jorden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En vindmølle, der står i Sidinge øst for Vig i Odsherred, har mistet den ene af sine tre vinger. Uheldet skete i går morges omkring halv syv, fortæller en nabo til møllen.

- Der lød et rabalder, og så gik jeg ud på marken og kunne se, at møllen havde tabt sin ene vinge, fortæller Kjeld Boye fra Sidinge.

Der er tale om en Vestas mølle, som er opsat i r 2000. Møllens vinger måler hver 28 meter.

Vingen står på en mark mellem Sidingevej og Sejstrupvej, og Keld Boye fortæller, at han reagerer efter de seneste dages historier om vindmøller, der går i stykker.

- Der må jo være noget galt, når der sker sådan noget med møllerne, siger Keld Boye. Han konstaterer nøgternt, at det er underligt at tænke på, at familien ofte opholder sig meget tæt på vindmøllerne.

- Jeg kører jo i min traktor derude på marken og min kone rider på heste. Tænk sig, hvis vi havde været derude, da det skete. De (Vestas, red.) må finde ud af, hvad der er galt, mener Keld Boye.

Har du billeder af vindmøllen på marken, så send dem her eller kontakt redaktionen.

Vindmøllen

Knækkede bolte