Vil ikke betale for at bjærge døde sømænd

Tre tyrkiske søfolk har i månedsvis ligget på havets bund. De ligger i agterenden på Omer N, der sank ud for Nysted på Lolland den 28. oktober. Rederen vil ikke betale for at søfolkene hentes op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg tilbød allerede i december den tyrkiske reder at sende dykkere ind i skroget for at hente søfolkene ud. Men det ville han ikke betale for, og derfor må de blive på havets bund indtil Omer N bliver hævet.

Sådan siger Ove Carsten Eriksen, direktør for Dansk Bjergning og Bugsering A/S i dag til TV2 ØST.

Skibet Omer N sank den 28. oktober sidste år ud for Nysted på Lolland. Ombord var 11 sømænd, tre blev reddet, og otte omkom. Tre af de omkomne er aldrig fundet, og derfor mener bjærgningsselskabet og politiet, at de døde sømænd stadig befinder sig i skroget på Omer N. Forenden er blevet hævet, men agterenden er det ikke lykkedes at hæve endnu, og det kan ifølge direktøren for bjærgningsselskabet have lange udsigter.

- Vi skal have en tre-fire dage med roligt og pænt vejr, ellers er det ganske enkelt for farligt at forsøge, siger han i dag.

Ifølge Ove Carsten Eriksen følte den tyrkiske reder sig presset af sømændenes familiemedlemmer, der gerne ville have de druknede søfolk hjem til begravelse. Derfor ringede han til Dansk Bjergning og Bugsering for at presse på med at få Omer N hævet.

- Det kunne vi ikke tilbyde ham, men derimod fortalte jeg ham at vi kunne hente søfolkene ud af skibet. Men det var han altså ikke interesseret i, siger Ove Eriksen i dag til TV2 ØST.