Vil af med chefen

Postbudene i Haslev strejker fordi de har fået nok af distributionslederen. Fjern ham eller cyklerne bliver i skuret, lyder truslen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg kender ikke til nogen arbejdsplads, der er så slem som Post Danmarks arbejdsplads i Haslev, og jeg har været ansat i 3F siden 1984.

Tommy Mortensen fra 3F er ikke i tvivl. Der er i den grad et psykisk dårligt arbejdsmiljø på posthuset i Haslev. Han har kørt en række sager for medarbejderne og er rystet over, hvordan forholdene er.

- Man chikanerer jo medarbejderne, og det kan man altså ikke, siger han til TV2 Øst.

Maria Toftlund er en af de postbude, der har fået nok. Hun har sagt op og derfor tør hun fortælle, hvordan det er at arbejde på Haslev posthus: - Det nærmer sig psykisk terror. Distributionschefen tvinger os til overarbejde. Han overfuser os - især, hvis vi kommer hjem alene. Og når man siger noget til ham, siger han, at man bare kan finde sig et andet arbejde. Det har gjort at jeg nu har sagt op.

Torsdag valgte postbudene at nedlægge arbejdet. Her til eftermiddag har de holdt møde, hvor de er blevet enige om en række krav, de stiller til ledelsen i Post Danmark. Deres vagtplaner skal overholdes, og så skal distributionslederen fjernes fra Haslev posthus, før de igen vil dele post ud.