¨

Vi glæder os til at handle om søndagen

Foto: TV ØST

Skal man tro folks svar i en ny undersøgelse, så bliver der travlt i de sjællandske gågader og butikker om søndagen, når den nye lukkelov træder i kraft 1. okto

I dag er der tomt i regionens gågader, og dørene til butikkerne er låst. Men sådan ser det ikke ud om 14 dage. 1. Oktober træder den nye lukkelov nemlig i kraft og med den kan butikker selv vælge, hvornår de vil holde åbent.

Og kunderne glæder sig til at kunne tage på shoppingtur om søndagen. I en ny undersøgelse, som Megafon har lavet for TV2 og Politiken svarer 57 procent af befolkningen, at de er glade for den nye lukkelov.

Men direktør John Wagner fra De Samvirkende Købmænd frygter, at de nye lukkelov i sidste ende vil medføre, at flere små butikkker må lukke, fordi det bliver for dyrt med udvidede åbningstider:

-Hvis konsekvenserne af lukkelovens afskaffelse var blevet ridset op, tror jeg, svaret var blevet anderledes. Der bliver længere mellem butikkerne, og priserne vil stige. Når butikkerne skal holde længere åbent, stiger omkostningerne og dermed priserne«, siger John Wagner til Politiken.

Heller ikke de ansattes fagforening er glad for udsigten til mere søndagsarbejde. Formand for HK Handel, Jørgen Hoppe, mener heller ikke, folk har tænkt over konsekvensen ved at udvide åbningstiderne:

-Når der er åbent, så handler folk. De tænker ikke over konsekvenser for de ansatte i form af forringede arbejdsvilkår eller over, at de små butikker vil bukke under, og der bliver længere mellem butikkerne på landet, siger han til Politiken.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App