Vestsjælland tynges af topskat

Vestsjælland tynges af topskatten, og det gør det svært for egnens virksomheder at rekruttere nye medarbejdere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Industris undersøgelse viser, at det ikke længere kun er de rige i Vestsjælland, der betaler topskat. I dag betaler over en tredjedel af alle fuldtidsansatte topskat. I Kalundborg er det 38,0 pct., i Holbæk 38,3 pct., i Odsherred 30,7 pct., i Slagelse 31,9 pct., i Sorø 37,8 pct. og i Ringsted 37,5 pct.

- I dag betaler ganske almindelige lønmodtagere topskat. Derfor forstår jeg godt, at nogle prioriterer fritid frem for at yde en ekstra indsats i produktionshallen eller på kontoret. 37 kroner af den sidst tjente hundredekroneseddel fjerner det økonomiske incitament til overarbejde, siger Per Dollerup Mikkelsen.

DI's beregninger viser, at en marginalskat på f.eks. 50 pct. vil øge arbejdsudbuddet med 38.000 årsværk.

 - Når virksomheder må takke nej til ordrer, fordi de ikke kan skaffe tilstrækkelig arbejdskraft, går det udover virksomhedens bundlinie og i sidste ende samfundsvæksten. Derfor skal det gøres attraktivt at give den en ekstra skalle på arbejdspladsen, siger formand for DI Vestsjælland Per Dollerup Mikkelsen - og opforder Folketinget til at gøre det mere attraktivt for medarbejderne at give den en ekstra skalle på arbejdspladsen.