Vestas-ansatte hårdt ramt

Stormfloden i november bliver ved med at trække spor efter sig. Senest er der tale om en række ansatte på Vestas i Nakskov, som fik oversvømmet deres biler og scootere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En række bil- og scooter-ejere sidder tilbage med en økonomisk bet efter stormfloden i november, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Der er tale om de ansatte på Vestas A/S i Nakskov, der onsdag 1. november om aftenen havde parkeret deres køretøjer på parkeringspladsen ved fabrikken. Under stormfloden brød dokporten til den kommualt ejede tørdok i Nakskov Havn sammen, og parkeringspladsen ved fabrikken blev oversvømmet af havvand.

Det betød, at en del biler blev totalskadet af saltvandet. Overfor bilejernes forsikringselskaber har Lolland Kommune fralagt sig ansvaret: Der er alene tale om et hændeligt uheld som følge af stormfloden, fastslår kommunen.  

Sagen er dog ikke afsluttet endnu, da dokporten, der ligger under fem til seks meters vand i dokken, skal undersøges af et ingeniørfirma. Det vil ske lige så snart, dokken er pumpet tom for vand. 

Mange af de Vestas-ansatte, hvis biler blev oversvømmet af havvandet, havde ikke kaskoforsikring på deres bil, og det er betydelige beløb, de hver især sætter til, hvis Nakskov Kommunes - nu Lolland Kommunes - forsikring ikke dækker. Også bilister med fuld forsikring har sat penge til på grund af oversvømmelsen.