¨

Vestas-ansatte hårdt ramt

Stormfloden i november bliver ved med at trække spor efter sig. Senest er der tale om en række ansatte på Vestas i Nakskov, som fik oversvømmet deres biler og scootere.

En række bil- og scooter-ejere sidder tilbage med en økonomisk bet efter stormfloden i november, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Der er tale om de ansatte på Vestas A/S i Nakskov, der onsdag 1. november om aftenen havde parkeret deres køretøjer på parkeringspladsen ved fabrikken. Under stormfloden brød dokporten til den kommualt ejede tørdok i Nakskov Havn sammen, og parkeringspladsen ved fabrikken blev oversvømmet af havvand.

Det betød, at en del biler blev totalskadet af saltvandet. Overfor bilejernes forsikringselskaber har Lolland Kommune fralagt sig ansvaret: Der er alene tale om et hændeligt uheld som følge af stormfloden, fastslår kommunen.  

Sagen er dog ikke afsluttet endnu, da dokporten, der ligger under fem til seks meters vand i dokken, skal undersøges af et ingeniørfirma. Det vil ske lige så snart, dokken er pumpet tom for vand. 

Mange af de Vestas-ansatte, hvis biler blev oversvømmet af havvandet, havde ikke kaskoforsikring på deres bil, og det er betydelige beløb, de hver især sætter til, hvis Nakskov Kommunes - nu Lolland Kommunes - forsikring ikke dækker. Også bilister med fuld forsikring har sat penge til på grund af oversvømmelsen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App