Velkommen på Facebook

Først var det youtube, så var det myspace og nu er det en ny side der hitter. Facebook er den seneste internetside i rækken af sociale og faglige netværk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Koden er enkel: www.facebook.com. Log på, opret en profil og du er online med mere end 60.000 danskere, flere hundrede kommer til hver dag. På verdensplan er der millioner af brugere.

- Jeg blev introduceret til Facebook af en af mine gamle venner. Gennem hans side fandt jeg flere venner fra gymnasietiden, som jeg ikke har set i ti år. Det er jo sjovt at genskabe kontakten, samtidig er Facebook ikke så forpligtende, som det ville være at tage telefonen og ringe, fortæller Lærke Hein.   

På Facebook kan man søge efter gamle venner eller skolekammerater. Men det er også muligt at søge ud fra et geografisk sted. Lærke Hein er født og opvokset i Præstø, men bor nu i København. Via Facebook holder hun de gamle kontakter ved lige.

Siden er et af flere sociale netværk på internettet. Og der er god grund til at siden bruges af så mange.

- Det her bliver den næste revolution på internettet. Man tager så at sige sit sociale netværk og sætter strøm til, siger Timme Bisgaard Munk, grundlægger af Kommunikationsforum.

Der findes også adskillige rent faglige netværk. Bland andet er 4 procent af alle danskere medlem af det professionelle netværk LinkedIn. Kommunikationsekspert, Timme Bisgaard Munk, er også selv tilknyttet sit netværk på Kommunikationsforum.

Jeg får det ud af det, at jeg kan vedligeholde kontakterne til de mennesker, jeg har stærke bånd til. Samtidig kan jeg pleje mine andre kontakter, og skabe helt nye netværk gennem nettet, fortæller han.

De sociale netværk kan også bruges fagligt. Når Lærke Hein i næste uge åbner sin restaurant sender hun invitationer til de mere end 100 mennesker hun har tilknyttet til sin profil. Også er der en ekstra sidegevinst.

- På tirsdag skal jeg ud og drikke kaffe med min gamle veninde fra folkeskolen. Vi har ikke set hinanden i årevis, men forleden dag skrev hun til min profil på nettet. Så nu tager vi tråden op igen, siger Lærke Hein.

Hvis du har lyst til også at blive en del af Facebook, så følg linket og opret en profil.

www.facebook.com/