Vejdirektoratet har væltet Johnnys skilt

Det er ifølge Vejdirektoratet i strid med loven, når Johnny Vallentin stiller et stort reklameskilt op på sin mark ved Næstved. Nu har direktoratet væltet det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Johnny Vallentin har en gårdbutik, der ligger tæt ved Slagelsevej lidt udenfor Næstved.

For at lokke folk ind har han haft sat et silt op ude ved vejen, men det har Vejdirektoratet nu været forbi og lægge ned.

- Skiltet har ligget her siden i går, først på dagen, fortæller Johnny Vallentin.

Skiltet vil blive fjernet for Johnnys regning, hvis han stiller det op igen. Det har Vejdirektoratet meddelt ham i sommer, da han første gang fik et påbud om at fjerne skiltet.

Skilt skæmmer naturen
Direktoratet henviser til Naturbeskyttelsesloven, som siger, at reklameskilte ikke må skæmme det åbne landskab.

Men som vi tidligere har fortalt på TV ØST, så er der masser af andre, der også har sat skilte op ved deres gårdbutikker omkring Næstved - uden at have fået et påbud.

Se video: Skiltekrig

Men skal du ikke bare indordne dig efter loven?

- Jo, det skal jeg. Men man skal også være opmærksom på, at det er en meget, meget gammel lovgivning, som slet ikke er up to date, og selvfølgelig skal jeg også indrette mig, men det skal også have en rimelighed, og der skal ikke være den store forskelsbehandling i omegnen, hvor skiltning er tilladt en masse andre steder, siger han.

I strid med loven
Når det er Vejdirektoratet, der har væltet Johnny Vallentins skilt, så er det fordi Slagelsevej er direktoratets ansvar.

Afdelingsleder, Hugo Højgaard i Næstved fortæller, at direktoratet blot håndhæver Naturbeskyttelsesloven, som siger, at der ikke må stå reklame- eller propagandaskilte i det åbne landskab.

- Han må ikke sætte et skilt op. Han kan rette henvendelse til os og komme med et forslag til, hvor han evt. vil sætte et nyt skilt op, og så kan vi jo kigge på det, og se på hvilke muligheder han har indenfor lovgivningen, siger Hugo Højgaard til TV ØST.