¨

Vask hænderne

Foto: TV ØST

Op mod halvdelen af os danskere vasker ikke hænderne, inden vi spiser et måltid. Og det koster samfundet dyrt.

Ifølge Rådet for Bedre Hygiejne er dårlig håndhygiejne hvert år årsag til 1 million sygedage i Danmark.

I Børnehuset Bøgebjerg i Lundby gør de noget ved det helt fra start.  En stor del af hverdagen er nemlig, at børnene lærer at vaske hænder.

- Der kan godt være epidemier, dårlig mave og sådan nogle ting. Der kan man se, at der er nogen, der har leget sammen, som har smittet hinanden, siger Lisbeth Dithmarsen, der er leder i Børnehuset Bøgeskov.

Og der er god grund til lære det med håndhygiejnen, hvis ikke børnene skal vokse ind i en dårlig statistik. Ifølge analyseinstituttet YouGov bliver 90 procent af smitsomme bakterier overført via hænderne. Det ved de i Bøgebjerg.

- Vi skal vaske hænder, ellers får man bakterier. Og så kan man blive syg. For at vi ikke skal smitte de andre, skal vi vaske hænder, siger Frederik Seiersen, der går i Børnehuset Bøgeskov.

I de kommende år undersøger Statens Institut for Folkesundhed, om pædagogiske indsatser og forbedringer af toiletter kan hjælpe børn til at holde sig raske. I Børnehuset Bøgebjerg har de allerede gjort noget.

- Vi har lige fået installeret berøringsfrie vandhaner, sådan at børnene ikke skal skrue på noget og røre vandhanerne. Og det samme med sæbedispenseren, der er også føler på, siger Lisbeth Dithmarsen, der er leder i Børnehuset Bøgeskov.

02:17 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App