Uro gør politiet mindre effektivt

Ledelsen i Midt- og Vestsjællands Politi erkender nu, at politireformen har skabt så stor utilfredshed blandt de ansatte, at det går ud over politiets arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er så mange frustrationer og så megen utilfredshed hos både betjente og det juridiske personale hos Midt- og Vestsjællands Politi i forbindelse med politireformen og flytningen til den nye politigård i Roskilde, at det går ud over effektiviteten hos politiet, erkender politidirektør Anders Linnet fra Midt- og Vestsjællands Politi over for DAGBLADET Roskilde lørdag. 

Politidirektørens udtalelser kommer efter, at DAGBLADET gennem længere tid har hørt fra betjente og jurister i Midt- og Vestsjællands Politi, at der hersker kaotiske tilstande efter reformen og flytningen.

  - Vi ved, at der er uro blandt medarbejderne. Og utilfredsheden knytter sig til både omstruktureringer i forbindelse med politireformen og flytningen til den nye politigård i Roskilde. Men jeg vil gerne understrege, at det langt fra er alle medarbejdere, der har udtrykt utilfredshed, siger Anders Linnet.

Også formanden for Midt- og Vestsjællands Politiforening, Mogens Heggelund, må lægge øre til nogle af kollegernes utilfredshed.

 - Der er frustrationer, som både knytter sig til reformen og til flytningen til den nye politigård. Det er svært at sige, hvor alvorlig utilfredsheden er, men jeg hører rygter om kolleger, der vil søge væk, ligesom mit indtryk er, at sygefraværet ligger relativt højt, siger Mogens Heggelund.

Både politidirektøren og betjentenes faglige formand er enige om, at en del af problemerne skyldes manglende tilvænning til både de nye fysiske rammer og den nye struktur med de nye arbejdsgange, som det indebærer. Her er de enige om, at frustrationer og utilfredsheden vil tage af, efterhånden som tingene kommer ind i mere faste rammer. Formanden for politiforeningen og politidirektøren er samtidig netop blevet enige om, at der er behov for at ændre i den organisation, som er kommet efter gennemførelsen af reformen.

 - Den utilfredshed, der er nu forsvinder ikke bare med tiden. Der er en række ting, som skal ændres og forbedres, før vi kommer til at fungere optimalt, siger Mogens Heggelund.

Politidirektør Anders Linnet er optimistisk, hvad angår fremtiden.

 - Jeg er ikke i tvivl om, at vi med nogle justeringer i både arbejdsgange og i de fysiske rammer vil få skabt et bedre politi, hvor også alle medarbejdere kan lide at være, siger Anders Linnet.