Urnen, der ikke ville synke

En urne, der blev fundet ved Sandopperne i Odsherred, var ikke sat på stranden med vilje. Familien til den afdøde havde forsøgt at smide urnen i havet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi blev onsdag formiddag kontaktet af en 34-årig kvinde fra Slagelse, der oplyste, at hun via medierne havde hørt og set, at politiet havde fået indleveret en urne.

Det skriver Holbæk Amts Vesntreblad.

Ifølge politiets kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen har kvinden forklaret, at hun lørdag var med færgen fra Havnsø til Nekselø, hvor familien under sejladsen droppede en urne ud fra færgen.

Urnen indeholdt asken efter den 34-åriges moder, der døde den 28. maj i en alder af 61 år.

Familien havde ansøgt Kirkeministeriet om tilladelse til at strø asken ud over havet, hvilket man havde fået lov til. En bedemand havde oplyst, at urnen var økologisk, og den ville gå i opløsning i vandet, og derfor havde man ikke åbnet urnen og strøet asken ud, men blot droppet den i vandet sammen med en buket blomster under sejladsen.

Alt tyder derfor på, at urnen og blomsterne efterfølgende er drevet i land ved Sanddobberne, hvor urnen blev fundet ved en badebro.

Carsten Andersen oplyser, at den 34-årige kvinde er dybt ulykkelig over hele episoden, og hun vil nu hente urnen hos politiet og foretage det videre fornødne.

- Det er naturligvis beklageligt, at en bedemand har givet forkert vejledning, og det understreger vigtigheden af, at en højtidelighed bliver udført i nøje overensstemmelse med Kirkeministeriets regler, siger Carsten Andersen til Holbæk Amts Venstreblad.