Unge mænd bliver hjemme hos mor

Det ligner næsten italienske tilstande. Mens unge kvinder flytter tidligere hjemmefra, så bliver unge mænd her i regionen boende hos mor og far.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stor forskel på, hvornår unge kvinder og mænd flytter hjemmefra. Her i regionen er det omkring hver anden mand på 21 år , der stadig bor hos forældrene. Blandt pigerne i regionen er det kun hver fjerde, der ikke er flyttet hjemmefra, når de er 21 år - og der er blevet færre hjemmeboende piger i løbet af de seneste år.

- Pigerne bliver tidligere modne og får tidligere drømmen om at have deres helt eget hjem. Samtidig vil drengene gerne slappe af nogle år, gå i byen i weekenderne og have mor og far til at ordne det praktiske, fortæller kønsforsker ved Roskilde Universitet, Karen Sjørup.

Der er også penge at hente derhjemme. For nylig viste en undersøgelse fra Synovate Vilstrup, at unge der bor hjemme, gennemsnitligt betaler omkring 1000 kroner i husleje - og 37 procent af dem betaler slet ikke husleje til deres forældre.

Men den store forskel kan være med til at skabe uligheder i samfundet, mener Karen Sjørup.

- Det, der kan ske, er jo, at mønsteret fastholdes op i voksenlivet, så det bliver kvinderne der kommer til at stå for det huslige, siger hun.