Unge flytter fra øerne (VIDEO)

Borgerne på Lolland og Falster frygter, er at de unge simpelthen flytter fra øerne, når uddannelses-institutionerne ikke længere er en del af Nykøbing - og at det vil betyde mangel på for eksempel pædagoger og socialrådgivere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går var der stort protestmøde i Nykøbing Falster. I sidste uge blev kabalen om, hvilke byer på Sjælland der i fremtiden skal uddanne nye sygeplejersker, pædagoger, lærer og socialrådgivere lagt af bestyrelsen for Universuty College Sjælland. Men den storstilede plan om at samle alle uddannelserne i fire store campus: I Næstved, Slagelse, Roskilde og Vordingborg - bliver ved med at vække uro.

Lolland Falster er den helt store taber i spillet om uddannelserne - fra næste år mister udkantsområdet både sygeplejerskeuddannelsen, pædagogerne og socialrådgiveruddannelsen. Og det er intet mindre end en katastrofe, lyder det fra både de studerende og borgmesteren.

Helle Johansen er 23 år og hun sandsynligvis den sidste årgang af socialrådgivere der bliver udklækket i Nykøbing Falster. Se video herunder:
[video:flv:081119_uddannelseskamp.flv]