¨

Ungdomsfængsel på vej i Jyderup

Foto: TV ØST

Der skal bygges et særligt fængsel til kriminelle teenagere ved siden af det nuværende åbne statsfængsel i Jyderup.

Unge kriminelle mellem 15 og 17 år er for unge til at sidde i fængsel sammen med hærdede voksne kriminelle. Ifølge FNs børnekonvention må børn under 18 år slet ikke sidde på samme afdeling som de voksne så normalt er løsningen, at de unge bliver sat på en sikret institution, hvor der er ansat pædagoger til at tage sig af dem, men i særligt grelle tilfælde er de unge for voldelige til at de egner sig til at være på en ungdomsinstitution.

Det er de tilfælde et åbent fængsel vil kunne rumme. Her vil både være pædagoger og almindeligt fængselspersonale ansat, og de unge vil være isoleret fra de voksne fanger.

- De unge skal lære at klare sig selv, de skal lære at gøre rent og lave mad og de skal samtidig beskyttes imod de andre fanger som kan have en dårlig indflydelse, siger Troels Bloch.

Fængslet skal godkendes af kommunen og i høring hos naboerne og bliver byggeriet færdig vil det stå færdig sidst i 2008. Der vil være plads til fem fanger af gangen og det vil både være piger og drenge kan kan blive indsat.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App