Udviklingshæmmede tog forskud på valgdagen

Mandag eftermiddag blev der afholdt et særligt arrangement i Næstved, hvor udviklingshæmmede borgere brevstemte til kommunalvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere udviklingshæmmede borgere satte mandag eftermiddag kryds til det forestående kommunal- og regionsrådsvalg den 19. november. Det foregik i deres eget fritidstilbud, Klub Næstved, hvor der var indrettet et valglokale til formålet.

Demokratiet er for alle

I Klub Næstved mener både de ansatte og medlemmerne, at demokratiet er for alle, og det var da også en af grundene til, at mange i dag mødte op og deltog.

- Vi har en forpligtelse til at bane vejen for, at udviklingshæmmede borgere får mulighed at bruge deres grundlovssikrede ret til at stemme, siger May-Britt Hansen, der til daglig arbejder i Klub Næstved. 

Hjælp at hente

Under hele arrangementet var 2 valgtilforordnede fra kommunen tilstede, og de sørgede for, at afstemningen forløb korrekt, og at der var hjælp at hente, hvis der opstod tvivl eller problemer.

- Det er ikke bare for sjov. Det er ramme alvor, og derfor gør vi også meget for at fortælle borgerne, hvad det handler om, siger centerchef i Næstved Kommune Gitte Nonbo.