Udbygninger af veje udskydes igen

Omfartsvejen ved Slagelse og vejen fra Holbæk mod Sjællands Odde er blandt ofrene for den økonomiske afdæmpning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi må fortsat sidde og vente i bilkøer på vejene, fordi staten skal spare. Det kommer vi til, indtil risikoen for økonomisk overophedning er drevet over.

Som en del af regeringens økonomiske afdæmpning er en række vejprojekter nemlig blevet udskudt, så de offentlige investeringer ikke lægger unødigt pres på samfundsøkonomien.

Regeringen skriver i sit finanslovforslag, at der skal udskydes 150 millioner kroner på anlægsbudgettet for 2008 til senerebrug.

Det betyder, at en omfartsvej ved Slagelse bliver udskudt yderligere fra 2011 til nu 2013, mens dele af vejen fra Holbæk mod færgelejet på Sjællands Odde først bliver færdig i 2014 i stedet for 2012.

Det er ellers mindre end en måned siden, at regeringens Infrastrukturkommission kom med sine anbefalinger til, hvordan Danmark skal hænge sammen. Her var konklusionen, at der var behov for store investeringer med det samme, da et godt transportsystem skaber grobund for vækst. Derfor kritiserer transportens erhvervsorganisation HTS de udskudte projekter.

- Der er ingen overensstemmelse mellem finansloven og Infrastrukturkommissionens anbefalinger. Det er dårligt signal, at man i den første aktivitet efter Infrastrukturkommissionen udskyder nogle vejprojekter. Kommissionen gav klare anbefalinger om, at der var brug for massive investeringer, siger chefkonsulent i HTS, Anne Mette Koch Bangsgaard.

Hun siger også, at der set i et samfundsøkonomisk perspektiv ikke er vundet noget ved at udskyde vejprojekter.

- Den trængsel og langsommelighed, der er med at komme frem på vejene, bliver nu den samme. Man siger altid, at hvis man har en infrastruktur, der virker, så har det betydning for den vækst, man ser i samfundet. Derfor kan man undre sig over, at man vil udskyde vejprojekter.