Tyverier af dieselolie

Henover Vestsjælland er man plaget af en række tyverier af diesel- og fyringsolie. Høje priser gør det til en eftertragtet vare. Politiet er uden væsentlige spor i sagerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til torsdag i sidste uge blev der stjålet dieselolie fra alle fire lastbiler hos firmaet Ejner Nielsen Jyderup Aps i Jyderup. Det kostede 11.000 kroner og problemer med at overholde aftalerne med kunderne.

- Det er hamrende irriterende. Det koster både tid og penge, siger Karl Erik Nielsen, der ejer firmaet.

Tyveriet i Jyderup er kun en af otte sager hos Midt & Vestsjællands Politi inden for den seneste uge. Vognmænd, private og skoler har fået fjernet i alt 15.000 liter diesel- og fyringsolie. Tyvene har slået til i et bælte fra Kalundborg mod Roskilde.

- Der er nogle store mængder blandt tyverierne, så det kan godt tyde på, at der er tale om organiseret kriminalitet, siger vicepolitikommissær Henning Olsen.

Tyverier af dieselolie er et tilbagevendende problem - især på denne tid med mangel på dieselolie. Men med de høje priser er det en ekstra populær vare. Selv om der er tale om store mængder, så er tyvene hurtigt væk.

- De har nogle næsten lydløse pumper og nogle store tanke, så de kan hurtigt suge 1000 liter op og forsvinde, fortæller vicepolitikommissær Henning Olsen.

Selv om tyverier af dieselolie er set før, mener politiet, at antallet den seneste uge er højt. Derfor er betjentene ekstra opmærksomme på mistænkelige køretøjer, men politiet vil også meget gerne have hjælp fra borgerne.