Truer med at optrappe blokader

Utilfredse chauffører truer med at optrappe blokader af trafikknudepunkter. Det vil gå ud over personbilerne på Storebæltsforbindelsen, advarer en talsmand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu kan personbiler køre frit over broen. Men ifølge talsmanden for de vrede chauffører, Per Thuesen, vil blokaderne nu blive optrappet.

- Det er nødvendigt. Flere speditionsfirmaer truer vognmændene til at få varer igennem. Derfor bliver vi nødt til at gøre blokaderne mere effektive, og det kan komme til at gå ud over den øvrige trafik, siger han til epn.dk.

Men ifølge vagthavende hos Slagelse Politi er der endnu et spor ledigt, hvor personbiler og andre køretøjer med vigtige ærinder for eksempel ambulancer og dyretransporter får lov at passere.

- Vi har en rimelig god dialog med chaufførerne, som hidtil har overholdt aftaler, oplyser politiet til Ritzau.

Omkring klokken 12.30 var blokaden ved Storebælt ifølge politiet ophævet omkring et kvarters tid, inden den igen blev etableret.

Ifølge afdelingschef hos Storebælt A/S John Jensen er personbiltrafikken endnu ikke blevet ramt af blokaderne.

- Som situationen er lige nu, er der blokader i vestgående retning, og det er meget begrænset, hvad der kommer igennem.

Personbiler og nogle lastbiler får lov at køre over, men der er ikke noget mønster for, hvilke lastbiler får lov at passere, vurderer John Jensen.

Han understreger, at personbiltrafikken indtil videre kun er påvirket af blokaden i begrænset omfang.

På en normal mandag vil der være omkring 30.000 personbiler, der passerer broen, men det bliver nok et par tusinde mindre i dag, forklarer John Jensen.

- Bilisterne har holdt sig væk, fordi de er nervøse for blokaderne, og det er selvfølgelig uheldigt, at chaufførernes aktion skal gå ud over vores kunder, siger han og understreger, at Storebælt endnu ikke har bedt politiet om at fjerne de lastbiler, som blokerer broen, og han ved ikke, om det kommer til at ske.

Lastvognstrafikken ved Storebæltsforbindelsen er spærret fra Sjælland mod Fyn. Politiet henstiller til, at man tager farten af allerede ved Slagelse, da lastvognene generer trafikken.

Også ved Øresundsforbindelsen opretholder chaufførerne blokaden. Det giver kø af lastbiler langt ind ad Øresundsmotorvejen. Såvel erhvervsorganisationer som 3F var mandag eftermiddag kaldt til hastemøde om sagen i Justitsministeriet.

Mødet startede klokken 13.30 og blandt deltagerne er blandt andet arbejdsgiverorganisationen Dansk Transport og Logistik (DTL). 

Kilder i branchen venter, at formålet med mødet er en fælles opfordring til chaufførerne om at stoppe blokaderne

/ritzau/